Cauta in farmacia noastra

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai bune sfaturi, reduceri dar și oferte VIP.

Sfaturi utile pentru intarirea imunitatii

  • 2 min de citit

Sfaturi utile pentru intarirea imunitatii

Ceea ce mancam ne afecteaza direct sanatatea. Un studiu efectuat pe o perioada de zece ani, a descoperit ca oamenii care traiesc sanatos si urmeaza o dieta bogata in fructe si legume antioxidante au cu 50% sanse de a trai mai mult decat voluntarii studiului cu o dieta mai putin sanatoasa. (sursa: Dieta longevitatii Gary Small, Gigi Vorgan). 

Iata alimentele-minune pe care sa le consumi!

1. Kefirul

Este o bautura fermentata din lapte care contine bacterii probiotice si fermenti naturali cu efecte benefice. 

Are un continut ridicat de vitamine (complexul de vitamine B, caroten, vitaminele E, D si K), minerale (potasiu, fosfor, magneziu, zinc, iod, fluor, calciu) si proteine usor digerabile. Are proprietati antibiotice si antifungice. 

Este benefic in tratarea diferitelor afectiuni: tuberculoza, alergii, probleme de digestie, candidoza etc.

2. Ghimbirul

Este unul dintre cele mai cunoscute condimente. Sunt binecunoscute proprietatile antivirale si antibacteriene ale radacinii de ghimbir. 

In caz de raceli, infectii respiratorii, gripa, ceaiul de ghimbir te pune repede pe picioare. Ceaiul ajuta si in caz de greata. 

Tinctura de ghimbir este utila in durerile in gat. Ghimbirul stimuleaza digestia si curata organismul de toxine. 

Consumul de ghimbir activeaza fortele de aparare ale organismului, imbunatateste memoria.

5. Ciupercile

Si acestea ajuta la sporirea imunitatii, daca sunt consumate cu regularitate. Proteinele vegetale si alti compusi continuti de ciuperci activeaza sistemul de aparare a organismului, prevenind astfel dezvoltarea de celule anormale sau canceroase. 

Ciupercile, atat cele comestibile, cat si cele medicinale, contin proteine de calitate, usor de digerat, vitamine din complexul B si vitamina E, mult fosfor si potasiu. 

Acesti antioxidanti din compozitie reduc riscul de a face raceli severe si joaca un rol important in sanatatea sistemului imunitar. 

Studiile releva si faptul ca ciupercile au efect antiviral, antibacterian si combat aparitia tumorilor. 

In medicina chineza, ciupercile din soiurile reishi, shiitake si maitake sunt un tonic pentru cresterea imunitatii, cu efect cardio-vascular si anticancerigen remarcabil.

6. Afinele

Afinele si-au dovedit eficienta sporita in blocarea agentilor patogeni care ataca sistemul imunitar. Sunt bogate in vitamina C, K si E, fibre si foarte multi fitonutrienti. 

Au un continut important de substante fitochimice cum ar fi acizii fenolici, proantocianinele, antocianinele, flavonoidele si acidul elagic, o componenta naturala ce poate inhiba cresterea tumorilor. 

Pentru cresterea imunitatii se recomanda o cura cu fructe timp de 20 zile. Deosebit de utila este si tinctura din afine, mai ales daca o combini cu echinaceea sI cu o serie de produse apicole.

×
Welcome Newcomer